loading...
دندانپزشکی شبانه روزی رایا
raya بازدید : 32 شنبه 10 اسفند 1398 نظرات (0)

عصب کشی بدون درد دندان در دندانپزشکی شبانه روزی رایا چیست ؟
آنچه در گفته های عموم ، تحت عنوان عصب کِشی یا عصب کُشی دندان مطرح میشود ، اصطلاح درستی نیست و در حقیقت نه عصب کشیده میشود و نه کُشته ! ( به قول یکی از دوستان بنده : مگه جنگه ؟ )
سوال : اصطلاح درستش چیه حالا ؟
پاسخ : درمان ریشه ، روت کانال تراپی ( RCT ) ، اِندو ( endo )

حالا بریم سراغ تعاریف علمی مربوط به درمان ریشه ( عصب کشی سابق ) و از این حرفا :
داستان از اینجا شروع میشه که دندان اگر در برابر مواد قندی و اسیدی و همراه با باکتریهای محترم قرار بگیره ، میره به سمت پوسیدگی . پوسیدگی اگر در سطح مینای دندان ( بافت بسیار سخت و بدون حس و سطحی ترین لایه دندان ) باشه ، خب علامتی جز تغییر رنگ نداره و از درد هم خبری نیست. اگر پوسیدگی به سمت عاج ( بافت زنده و دارای رشته های حسی عصبی ) پیش بره ، آرام آرام علائم حساسیت و درد هنگام جویدن و یا نسبت به شیرینی بروز میکنه . تا اینجای داستان ، مشکل با ترمیم دندان قابل حله و نیازی به کشت و کشتار نیست . امّا اگر دندان را به امان خدا رها کنیم ( که خیلی هم برای جیب بنده وامثال بنده خوب خواهد بود ) پوسیدگی به سمت پالپ دندان پیشرفت کرده و با ایجاد التهاب در بافت عروقی و عصبی مربوط به پالپ دندان ، کم کم حساسیت کوتاه مدت ( چند ثانیه ) نسبت به آب سرد و هوا بروز میکند که به آن التهاب پالپ برگشت پذیر گفته میشود . در این مرحله ممکن است با یک تراش بسیار دقیق و ظریف ، باز هم مشکل با یک ترمیم حل شود ( این قسمت کار خیلی به مهارت دندانپزشک و البته شانس شما بستگی داره ! ) . اما اگر دیدید به همراه نوشیدن آب سرد دنیا برایتان تیره و تار میشود ، و تا چند دقیقه باید جسم سختی مانند زمین را گاز بگیرید ، یا بهر دلیل نسبت به نوشیدن مایعات گرم مثل چای یا قهوه ، درد احساس میکنید ، یا اینکه شبها از شدت درد نمیتوانید بخوابید ، و یا اینکه همیشه باید یک بطری آب سرد برای تسکین درد همراه داشته باشید، …. خیلی سنگین و محترمانه به دکتر خود بفرمایید : دندان بنده نیاز به عصب کشی دارد . هزینه اش چقدر میشود ؟ ( سلام یادتان نرود البته ) .
دکتر عزیز شما هم کارای زیر را انجام خواهد داد :

۱- گرفتن تاریخچه و تهیه عکس رادیوگرافی از دندان شما
۲- تزریق بی حسی مناسب ( در این مرحله حتماً اگر بیماری خاصی مثل فشار خون و … دارید به دکتر خود بفرمایید )
۳- انجام تستهای تشخیص زنده بودن پالپ که اگر دندان زنده و قابل ترمیم بود ، ترمیم شود.
۴- تراش ( همان ویز ویز معروف دندانپزشک )
۵- خارج کردن بافتهای ملتهب و عروق خونی محترم از پالپ و کانالهای ریشه دندان با وسایلی شبیه به سوزن ( فایل خودمان )
۶- اندازه گیری طول کانال و تهیه مجدد عکس رادیوگرافی
۶- شستشوی داخل کانالهای ریشه بطور مرتب
۷- پر کردن کامل فضای داخل کانالهای ریشه با ماده ای صورتی رنگ به نام گوتاپرکا که دیگر باکتری جماعت نتواند به آنجا نفوذ کند …
۸- گرفتن عکس رادیوگرافی آخر که ببینم چه گُلی به سر دندان شما زده ایم .
۹- پانسمان ، ترمیم تاج و تمام … که ممکن است تمامی این مراحل چند جلسه طول بکشد.
۱۰- گرفتن پول از شما به میزان کافی
سوال : پسر همسایه ما همین حالتها و دردها برایش پیش آمد و با شهامت تمام درد را تحمل کرد،  پیروز شد و دیگر دردی ندارد … ( علامت سوال )
پاسخ : دیگر اعصابی در آن دندان بیچاره زنده نیست که بخواهد درد دندان را برداشته و تحویل مغز مبارک بدهد تا صدای آخ شنیده شود. و باید بزودی بافت مرده را از داخل دندان خارج کند تا خدای نکرده یکطرف صورتش مثل توپ بسکتبال نشده ( معمولاً ۶ ماه زمان میبرد تا علائم اولیه عفونت و آبسه بروز کند )

سوال : حالا این عصب کشی دندان چی هست ؟
پاسخ : دوباره بخوانید

سوال : انجام عصب کشی درد هم دارد ؟
پاسخ : یک عدد سیلی محکم به خودتان بزنید . درد داشت ؟ حالا تصور کنید با سوزن و سیخ و فلان و فلان بیفتند به جان اعصاب دندان شما 🙂 ولی نترسید ! اینجاست که نقش داروی بی حسی و تزریق درست و اصولی خودنمایی میکند  … بطور کلی درد کمی در حین جلسات درمان وجود دارد که اجتناب ناپذیر بوده و براحتی با خوردن مسکن قابل تحمل است و آرام آرام ( چند روز ) تخفیف میابد .

سوال : هزینه اش چقدر میشود ؟
پاسخ : اینقدر هست که یاد بگیرید ۶ ماه یکبار برای چک آپ ( بازبینی میشه فارسیش ) به  دیدن دندانپزشکتان بروید و پذیرایی شوید !

سوال : اگر درد داشته باشه ، من اهل قرص و اینا نیستم ها !
پاسخ : خداوند به شما در این چند روز صبر و طاقت  بدهد …

سوال : من چند ماه پیش رفتم پیش دکتر و عصب دندانم را کُشت ولی پس از مدتی دندان من دچار درد و عفونت شده است !
پاسخ : خوبه گفتم عصب کشیده یا کُشته نمیشود… مشکل اینجاست که گاهی اوقات درمان ریشه بشکل ناقص انجام میشود . در این موارد باید به یک متخصص درمان ریشه مراجعه کنید تا با استراتژی جدیدی که به آن درمان مجدد ریشه یا ( ReEndo) میگویند ، مجدداً مراحل درمان ریشه را برای شما تکرار کند .

سوال : دندان من ۱۰ سال است که پوسیده و نابود شده ولی هیچگاه دردی نداشته است این یعنی من عصب ندارم ؟
پاسخ : بر منکرش لعنت . ولی گاهی واکنشهای حسی و عصبی انسان در برابر تحریکات محیطی متفاوت بوده و خیلی اوقات بیمار در طول مراحل پوسیدگی و از بین رفتن دندان ، هیچ دردی را تجربه نمیکند !

سوال : دندان من اصلاً بی حس نمیشود و همیشه دکتر باید ۵-۶ تا آمپول  بی حسی به من بزند . حالا نیاز به عصب کشی دارم ولی از این موضوع میترسم .
پاسخ : به دکتر خود بفرمایید از داروهای دیگر نظیر آرتی کائین استفاده کند و تا جای ممکن سعی کند بجای بکار بردن زیاد داروی بی حسی ، تکنیک بی حسی را عوض کند . در این موارد PDL Injection غوغا میکند . ( مسوولیت عواقب ناشی از گفتن این حرفها  با خودتان !!! )

https://b2n.ir/871309

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
دندانپزشکی مدرن و آرام در کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی رایا با بهره گیری از دندانپزشکان و جراحان حاذق و جدیدترین امکانات روز دنیا به صورت شبانه روز در خدمت شما عزیزان خواهد بود.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 2
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 27
  • بازدید ماه : 27
  • بازدید سال : 262
  • بازدید کلی : 450